DELÍCIES
DE TARONJA
Ingredients
· 125 grs d’ametlla crues en pols
· 125 grs de sucre
· 3 ous sencers (rovell i clara)
· 1 taronja sencera bullida amb pell i
posteriorment molta
· Xocolata fondant per la cobertura
· Fideus de xocolata
· Mantega per greixar el motlle
· 1 cullerada de farina pel motlle
Elaboració
Renteu bé la taronja i poseu-la a bullir fins
que sigui ben tova. Tritureu-la i reserveu.
En un vol a part bateu molt bé el ous sencers
amb el sucre. Seguidament afegiu en el vol l’ametlla molta juntament amb la
taronja triturada. Remeneu-ho fins aconseguir una massa fina (queda força
líquida).
Greixeu un motlle rectangular de 30X35cm
aproximadament (més gran no) amb mantega i empolsineu-lo amb una mica de
farina.
Poseu la massa al motlle i ja ho podeu posar
al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 10 minut aproximadament.
Es tracta d’una base molt fina que es cou
molt ràpidament.
Un cop fora del forn, desemmotlleu el pastís,
el deixeu refredar una mica i després el ragueu amb xocolata fondant ( no cal
que la cobertura quedi perfecta perquè s’haurà esmicolar la massa).
Quan la cobertura estigui tova, i amb l’ajuda
de les vostres mans, agafeu el pastís, l’esmicoleu i el pasteu fins aconseguir una
massa homogènia.
Seguiment aneu formant boletes d’uns 10 grs
aproximadament i les arrebosseu amb els fideus de xocolata.
0 comentaris