PASTÍS
AMETLLAT DE TARONJA
Ingredients
· 125 grs d’ametlla crues en pols
· 125 grs de sucre
· 3 ous sencers (rovell i clara)
· 1 taronja sencera bullida amb pell i
posteriorment molta
· Xocolata fondant per la cobertura
· Mantega per greixar el motlle
· 1 cullerada de farina pel motlle
Elaboració
Renteu bé la taronja i poseu-la a bullir fins
que sigui ben tova. Tritureu-la i reserveu.
En un vol a part bateu molt bé el ous sencers
amb el sucre. Seguidament afegiu en el vol l’ametlla molta juntament amb la
taronja triturada. Remeneu-ho fins aconseguir una massa fina (queda força
líquida).
Greixeu un motlle rectangular de 30X35cm
aproximadament (més gran no) amb mantega i empolsineu-lo amb una mica de
farina.
Poseu la massa al motlle i ja ho podeu posar
al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 10 minut aproximadament.
Es tracta d’una base molt fina que es cou
molt ràpidament.
Un cop fora del forn, desemmotlleu el pastís,
el deixeu refredar una mica i després el cobriu amb xocolata fondant.
*Si ho voleu fer-lo més bonic podeu fer altres
formes amb una marcador de pastisseria, immediatament després de fer la
cobertura. La decoració final va a gust vostre. Mireu les nostres propostes.
*Xocolata fondant: Es desfà al bany Maria o bé al microones amb
dues cullerades d’aigua i un raig de conyac. Quan sigui desfeta es retira i
s’incorpora 25 grs. de mantega tot remenant amb força.
0 comentaris